Matematica este mai uşoară cu Panoul de intrare expresii matematice

Panoul de intrare expresii matematice este o aplicaţie introdusă odată cu Windows 7. Scopul său este de a utiliza dispozitive de intrare, cum ar fi ecrane tactile, digitizoare externe sau chiar un mouse, pentru a scrie formulele matematice. Formulele scrise cu Panoul de intrare expresii matematice sunt introduse în documente sub o formă uşor de editat, pentru ca acestea să poată fi modificate ca orice alt tip de text. Acest lucru poate îmbunătăţi productivitatea atunci când folosiţi formule matematice pentru a crea documente, teme la matematică sau prezentări.

Unde se găseşte Panoul de intrare expresii matematice

Panoul de intrare expresii matematice se găseşte deschizând meniul Start apoi Toate programele –> Accesorii –> Panoul de intrare expresii matematice.

Panou de intrare expresii matematice Windows 7
Panou de intrare expresii matematice Windows 7

Cum se utilizează Panoul de intrare expresii matematice

În centrul Panoului de intrare expresii matematice, este afişat textul: „Scrieţi expresia matematică aici”. Aici începeţi să scrieţi formula matematică. Dacă este necesar, se pot utiliza, de asemenea, instrumentele din meniul din partea dreapta.

Panou de intrare expresii matematice Windows 7
Când aţi terminat, faceţi clic pe butonul Inserare şi formula va fi automat adăugată în documentul în care doriţi.
NOTĂ: Nu vă faceţi griji dacă formula nu se copiază automat în aplicaţia dorită. În mod implicit, Panoul de intrare expresii matematice salvează formula în clipboard. Tot ce trebuie să faceţi este să selectaţi opţiunea Lipeşte (CTRL + V) în acea aplicaţie şi formula va fi introdusă.

Puteţi urmări o scurtă demonstraţie în clipul de mai jos:

Dacă scrieţi formule mai multe într-o singură sesiune, puteţi să vă mergeţi la oricare dintre ele prin utilizarea meniului Istoric. Faceţi clic pe Istoric şi selectaţi una din formulele anterioare pe care doriţi să o editaţi sau să o adăugaţi din nou în document.

Panou de intrare expresii matematice Windows 7
După ce formula este încărcată de Panoul de intrare expresii matematice o puteţi edita (dacă este necesar) şi apoi faceţi clic pe butonul Inserare pentru a o introduce în document.

Cum se corectează formulele

Când scrieţi o formulă nu ezitaţi să folosiţi şi instrumentele disponibile pe partea dreapta a aplicaţiei. Dacă aţi făcut o greşeală, se poate rezolva uşor folosind butonul Ştergere. Faceţi clic cu guma pe elementul scris greşit şi acesta va dispărea.

2 Comments

  1. tinkkker 2 septembrie 2012 Reply
  2. Andrei 31 iulie 2013 Reply

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.