Cursuri online gratuite

Daca tot e vacanta va recomand mai multe site-uri cu cursuri online gratuite. Eu le-am adunat de pe net, daca voi mai stiti si altele si sigur mai sunt va rog la le enumerati cu ajutorul comentariilor.

Am selectat mai jos 35 de site-uri care oferă online și gratuit diverse cursuri pe cele mai diverse tematici. În total sunt aici peste 20.000 de cursuri și tutoriale video. Poți învăța practic orice, din fața ecranului calculatorului:

 1. Coursera – probabil cel mai mare portal de cursuri online. La momentul la care scriu acest articol sunt peste 370 de cursuri disponibile, de la cum să scrii în limba engleză până la epidemiologie socială
 2. Duolingo – unul dintre cele mai bine puse la punct site-uri care oferă cursuri gratuite online pentru învățarea unor limbi străine fără profesor. Vei găsi aici cursuri de engleză online pentru începători sau avansați, cursuri unde poți învăța germana online, cursuri de limba franceza online (inclusiv numeralele în franceză sau vestitele verbe din limba franceză), cursuri online de limba portugheză, italiană și spaniolă.
 3. Udacity: Learn. Think. Do – Cursuri online gratuite din domenii precum business, matematici, știința calculatoarelor, psihologie sau fizică.
 4. Udemy Online Courses – O colecție vastă de cursuri disponibile online gratis pe teme cum ar fi business, tehnologie, design, limbi străine, muzică ș.a.
 5. Open Learn University – Cu peste 600 de cursuri online gratuite, cei de la Open University au creat o bază imensă de cursuri disponibile din aproape orice domeniu.
 6. Entrepreneur – un portal dedicat afacerilor și antreprenorilor.
 7. Stanford University Ecorner – Cei de la universitatea Stanford oferă aici peste 2.000 de materiale video și audio în cursuri gratuite online despre antreprenoriat și leadership.
 8. Massachusetts Institute of Technology Video – Cei de la MIT au făcut disponibile peste 12.000 de materiale și tutoriale video gratuite din cele mai diverse domenii. Vezi și colecția de cursuri de la MIT OpenCourseWare.
 9. Oxford Learning Lab – O altă colecție vastă de cursuri gratuite online oferită de data aceasta de către cei de la Oxford.
 10. Khan Academy – un alt portal important dedicat cursurilor online gratuite și organizat pe domenii de interes.
 11. Watch Mojo – Portal dedicat educației și bazat pe clipuri video scurte care tratează un subiect anume. Foarte multe materiale și tutoriale video disponibile.
 12. TED Talks – Probabil cel mai mare portal cu discursuri pe teme precum dezvoltarea personală, motivația, leadership-ul, tehnologia sau mediul de afaceri.
 13. Open Yale Courses – Cei de la Yale University au făcut disponibile o serie de cursuri gratuite online pe tematici diverse.
 14. Self Growth – o altă colecție extensivă de materiale despre dezvoltare și evoluție personală, motivație, mișcare, sport și altele. Ți-am pus linkul direct către catalogul cursurilor gratuite online, este o listă imensă.
 15. The Higher Education Academy Resources Center pune la dispoziția oricui o colecție de materiale dedicate mediului academic.
 16. Leaders In – Cei de la Leaders In au adunat clipuri video în care lideri din diverse domenii de interes își expun punctul de vedere asupra problemelor pe care le întâmpină domeniul în care ei activează.
 17. Academic Earth – o colecție de cursuri gratuite online din deomenii cum ar fi arta, design-ul, business, matematici ș.a.
 18. Google Books – proiectul Google Books face disponibile o serie de cărți online gratis în format digitalizat.
 19. Sophia – Un alt proiect cu foarte multe cursuri gratuite online din multe domenii de interes.
 20. Code/Racer – cursuri online de programare.
 21. Mozilla Developer Network – cursuri gratuite online de HTML, CSS, Javascript, design.
 22. Codecademy conține cursuri de coding în Ruby, Python, JavaScript, jQuery, PHP.
 23. HTML5 Rocks – o colecție de cursuri și resurse online despre programarea în HTML5.
 24. Draw Space – învață să desenezi prin cele peste 200 de lecții online care pot fi descărcate pe calculator.
 25. Limba germană pentru începători – un mic blog de învățare a limbii germane cu articole pe care le-am scris în română și le-am publicat online acum câțiva ani. Nu este un curs cap-coadă, o să găsești însă acolo mai multe resurse disponibile gratuit.
 26. Curs de limba daneză pentru începători – În facultate am învățat puțină daneză ca să pot coresponda cu prieteni din Danemarca. Așa că am adunat o parte din ceea ce am învățat eu și le-am postat într-un blog dedicat. Îți va fi util la nivel de începători.
 27. BBC Learn Italian – Învață italiana prin seria de cursuri dezvoltate de către cei de la BBC. Materialele sunt pentru începători și nivel mediu.
 28. Diet Doctor și About – Mai multe materiale-cursuri despre cum să slăbești, reguli de bază și sfaturi ca să începi.
 29. The Art of Kissing – un curs despre cum să săruți. Poate un subiect mai puțin obișnuit pentru un curs, sunt sigur că poți învăța lucruri utile de acolo. 
 30. Childhood101 și Wikihow au creat două materiale orientative despre cum să faci bani online sau acasă. Unele idei sunt clasice și se bazează pe munca la domiciliu, concursuri online, joburi online sau activități similare. Vezi care ți se potrivesc.
 31. EdX conține o colecție de cursuri adunate de la unele dintre cele mai prestigioase universități la nivel mondial.
 32. Live Mocha – un alt portal pentru învățarea limbilor străine. Cu o colecție mult mai vastă decât Duolingo, Live Mocha oferă cursuri online a 38 de limbi diferite.
 33. No Excuse List – Un director de site-uri care oferă cursuri gratuite în mediul online.
 34. Alison – oferă o colecție complexă de cursuri și tutoriale online.
 35. Bizschool.ro – portal românesc care oferă cursuri gratuite din domenii precum business, comunicare, antreprenoriat, utilizarea calculatorului sau învățarea limbii engleze.
 36. http://www.oilproject.org/ –  cursuri grtuite  poti sa inveti sau poti invata pe altii.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.