Scari

Scari 

Acestea sunt: 


Scarile cascadei 
Unde se afla? In Padurea Neagra, Wurzburg, Germania. 
Unde duc? Iesite parca dintr-o poveste de Hans Christian Andersen, intunecate si marete, acestea se indreapta spre o cascada si prilejuiesc o panorama fotografiata in fiecare an de mii de turisti. 


  
Treptele Canionului 
Unde se afla? In Ecuador, la cascada Pailon del Diablo. 
Unde duc? Concepute sa coboare pana in fundul uneia din cascadele cele mai renumite din America de Sud, pe un drum in cea mai mare parte invaluit in ceata, sunt o priveliste in care se poate experimenta un efect spectacular, insotit de colibrii, pescarusi si alte pasari locale. 


  
Fantana de la Chand Baori 
Unde se afla? In India. 
Unde duc? Coborarea acestor trepte duce la o fantana uriasa, construita in secolul al X-lea pentru a aduna caderile de ploaie din regiune si a le acumula in lacuri temporare. Structura  detine un total de 3.500 de trepte si coboara pana la o adancime de 30 metri. Dupa care intri la apa, desigur. 


  
Scarile muntilor Elbe Sandstone 
Unde se afla? In Dresda, Germania. 
Unde duc? Unele tepte sunt taiate direct in piatra acestor munti. Dateaza din secolul al XIII-lea si au fost erodate de vant si apa, dar asa au ramas, fiind folosite zilnic de turisti. 487 de trepte, credeti sau nu, au fost restaurate si argite in secolul XVIII pentru a facilita tranzitul.
 

 


Coltul de stanca din Guatape 
Unde se afla? Antioquia, Columbia 
Unde duce? Coltul este un monolit autentic de piatra cu o inaltime de 220 metri. Scarile au fost construite din ciment, direct pe piatra, efectuandu-se o crapatura ciudata care faciliteaza asezarea structurii. Ca sa ajungi in varf, trebuie sa urci cele 702 trepte. 


 


Scara Haiku 
Unde se afla? In Oahu, Hawai. 
Din ce este? din metal. 
Unde duce? In mica insula Oahu exista aceasta extraordinara scara de 3922 de trepte care se intinde, suind si coborand o colina de 850 metri. A fost creata pentru a facilita instalarea unei antene in 1942. In mare parte din lemn, a fost modernizata in 1950, dar din 1987 este inchisa pentru public. 


  
Drumul Incas 
Unde se afla? in Peru. 
Unde duce? Un vechi drum comercial care uneste Cuzco de orasul Machu Pichu. 
Din cauza accidentatei geografii a zonei, drumul incas trebuia sa aiva curbe si serpentine pentru a se putea urca intre munti si masive. Rezultatul: kilometri si kilometri de trepte, in unele locuri foarte nesigure, cum ar fi de pilda vestitele trepte flotante. 


  
Scara Drumul Crucii 
Unde se afla? In Bermeo, Tara Bascilor, Spania. 

Unde duce? Aceasta retea nesfarsita de trepte leaga impreuna cu coasta stanca unde se afla o mica biserica datand din secolul al X-lea, pare-se de origine templiera. Ca sa ajungi la schitul San Juan de Gaztelugatze trebuie urcate 231 de trepte si exista goluri intre trepte care sunt identificate a fi urmele pasilor Sfantului Ioan, carora li se atribuie anumite puteri curative. De exemplu se aseaza piciorul pe ele pentru vindecarea monturilor, sau se ating cu palarii, ca sa vindece durerile de cap
.  
Scara melcata din muntii Taihang 
Unde se afla? Pe granita dintre provinciile Shanxi si Henan din China. 
Unde duc? Aceasta scara melcata de aproximativ 100 metri inaltime a fost instalata recent cu intentia de a atrage anual mii de turisti la frumosii munti Taihang. 
Inainte de efectuarea ascensiunii se cere vizitatorilor sa completeze formulare in care sa dea asigurari ca nu au probleme cu inima sau cu plamanii si ca au varsta mai mica de 60 de ani (din pacate, noi nu am mai putea fi admisi…) Si asta pentru ca o simpla alunecare pe  scara metalica atat de ingusta te poate ridica fara indoiala la ceruri, cum spune cantecul celor de la Led Zeppelin. 


 

image011.jpg@01CDC0AD.443A2970

 
Wayna Pichu 
Unde se afla? La Machu Pichu, Peru. 
Unde duce? Unele trepte taiate in stanca incoroneaza o ascensiune de 360 metri deasupra orasului propriuzis Machu Pichu. In unele sectoare, ascensiunea se complica, trecand prin portiuni inguste, cu trepte mici si erodate. Timpul in care se face ascensiunea s-a calculat a fi intre o ora si 90 de minute.

label,

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.