Formatarea condiţională din Microsoft Office Excel 2007

Formatarea condiţională din Microsoft Office Excel 2007

Formatarea condiţională din Microsoft Office Excel 2007 se poate efectua în felul următor: în cartela Pornire – pictograma Formatare condiţională. Cele mai frecvente motive ale formatării condiţionale sunt:
• Evidenţierea valorilor maxime
o Permite definirea valorilor celor mai mici sau celor mai mari din tabel prin intermediul distincţiei de culoare. Această funcţie se aplică în tabele mari.
• Formatarea de tranziţie – Liniile de date
o Aceasta se utilizează la compararea valorilor diferite, când fiecare valoare este comparată cu ajutorul unui efect de tranziţie. Un exemplu comun al acestei formatări îl reprezintă compararea preţurilor.
• Scalele de culori
o Scalele de culori sunt aplicate adesea prin intermediul comparaţiei proporţiilor, când valorile individuale sunt afişate cu o anumită culoare dacă aparţin unui grup particular de proporţii.
• Formatarea prin pictograme
o Acesta este un format adecvat pentru rezumarea cantităţilor prin pictograme; de exemplu, săgeţile sau alte simboluri care afişează creşterea, scăderea sau stagnarea. În plus, se poate să utilizăm filtre în funcţie de aceste pictograme.

Formatarea condiţională

Exemple de formatări condiţionale

Exemplele următoare descriu tabelul Depozite financiare pentru tabăra şcolară. Să observăm afişarea valorilor individuale în tabele şi care sunt modificările, în funcţie de tipul de formatare condiţională pe care o utilizaţi.

Instrucţiuni

Este necesar să urmaţi instrucţiunile în fiecare din exemplele următoare.
1. Bifaţi zona cu număr care va fi formatată condiţional.
2. Alegeţi funcţia corespunzătoare
a. Formatare condiţională–Evidenţiere reguli celule– Mai mare decât…
b. Formatare condiţională–Reguli sus/jos–Primele 10 elemente…
c. Formatare condiţională–Bare de date– albastru
d. Formatare condiţională – Scale culori– Scală culori (galben– roşu)

Formatarea condiţională

Formatarea condiţională

Formatarea condiţională

Formatarea condiţională

Avantajele noii metode:

Confortul şi simplitatea funcţiilor sunt două dintre principalele avantaje ale formatării condiţionale din Microsoft Office Excel 2007. Ne-am îndeplinit scopul de a simplifica lucrul cu tabelele pentru confortul utilizatorului, pentru ca acesta să nu necesite efectuarea unei căutări complicate sau să analizeze formate individuale. Profesorii au un spectru nou de posibilităţi pentru formatarea elegantă şi confortabilă a tabelelor. Aceste tabele sunt simplu de înţeles nu doar pentru autor, ci şi pentru cei care le citesc.

Eliminarea formatării condiţionale

Dacă decidem să eliminăm sau să modificăm formatarea condiţională, avem posibilitatea să utilizăm cealaltă opţiune a formatării condiţionale; mai exact, să utilizăm eliminarea formatării curente, cu ajutorul funcţiei Golire reguli din celulele selectate. Dacă este cazul, se poate să eliminăm formatarea curentă din întreaga foaie. Instrucţiunile sunt aceleaşi, doar că în locul selectării celulelor, selectăm toată foaia.

Instrucţiuni

1. Selectăm celulele
2. Ştergem o regulă din celulele selectate – utilizăm funcţia „Golire reguli”.

Golire reguli

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.