Calatoria cu „trenul fara locuri”

Cu ocazia sarbatorilor de iarna „poporul roman” calatoreste: de la oras spre sate , de la sat spre orase, de la mare spre munte  si de la munte spre mare. Ideea este ca am calatorit si eu : de la oras spre munte. Ca un „cetatean responsabil” am avut grija sa merg la  Agentia de voiaj CFR ca sa imi procur bilet cu loc. Zis si facut. Cu 4 zile inainte de faimoasa calatorie spre munte ma duc si mi-am cumparat acel bilet: Vagonul 22 Locul 88.  A sosit ziua calatoriei. Pe peron, agitatie mare, aglomeratie, multa lume agitata dornica sa plece la drum si sa paraseasca orasul.  A venit trenul …..si a inceput „distractiea” toata lumea fugea pe peron ca sa isi gaseasca vagonul.  Fiind vagonul cu numarul 22 mi-am dat seama ca trebuie sa fie printre ultimele…. era chiar ultimul. M-am suit in vagon si am inceput sa caut compartimentul cu locurile care incep cu cifra 8*. In sfarsit am gasit compartimentul :  in „2 secunde” era plin de calatori si de bagaje cu miros de vin(bagajele nu calatorii , sa nu ma intelegeti gresit, de data aceasta chiar asa era ). Compartimentul era curat cu scaune tip fotolii, (inital am spus ca e vagon pentru clasa I) cu 6 locuri. Dupa ce „s au linistit apele ” am vrut si eu sa ma asez pe locul meu 88.  Toate cele 6 locuri erau deja ocupate.  Am ramas in piciaore, langa mine alcineva la fel, avand locul 87. Intreb politicos daca are cineva locul 88, ma uit in compartiment erau locuri de la 80 la 86 .Intre timp a plecat trenul….. Poate am gresit compartimentul, caut in compartimentele vecine : erau locuri cu 7* si cu 9*, nici vorba de locul meu 88.  Atunci m-am intrebat:  poate am gresit trenul …..intreb pe ceilalti calatori si trenul „era bun” merge unde mergeam si eu ….

Concluzia ….e ca traim intr-o tara unde fiecare face ce vrea si cum vrea, de la ministrul transporturilor, cu m mic, pana la cel care fura sina de cale ferata si cablurile de cupru.

Sa va spun si sfarsitul:Vine „Nasii ” erau mai multi.  Ii intrebam ( si noi eram mai multi 🙂 cu aceeasi problema: nu ne gaseam locul la propriu si la figurat ) ce s a intamplat? Se facuse o greseala si in loc de vagon cu compartimente de 8 locuri  vagonul avea compartimente cu 6 locuri. Nasul scoate o foaie si incepe sa ne distribuie: „locul 88 sa mearga la locul 55, locul 87 sa mearga la locul 52…….” Frumos nu …..sa va mai spun ce eu faceam parte dintr-un grup care majoritatea aveau locuri in compartilentul 8* si ca am ceru special de la  Agentia de voiaj CFR locuri impreuna.

Dar au fost frumose sarbatorile de iarna. Daca va intrebati cu ce m am intors: cu o masina ….:)

One Comment

  1. Retete cu poveste 18 ianuarie 2010 Reply

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.